Bergen Klatreklubb : pdffører
bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(webfører)
Klatrefører på web
De fleste boltefeltene ligger nå ute tilgjengelig for nedlasting for alle. PDF for disse oppdateres jevnlig, men det vil nok fortsatt ofte ligge nye ruter og endringer i databasen på web som ikke er kommet med i pdf-utgaven som kan lastes ned.
Det har ikke vært meningen at webføreren skal ses på som en fullgod erstatning for en klatrefører i bokform. Forhåpentligvis er den et bra supplement. Er du ukjent med klatringen i Bergen anbefaler vi på det sterkeste å skaffe papirføreren.

Vi vil ha et godt forhold til naboer og grunneiere (samt andre klatrere!), så vi oppfordrer til å holde lydnivået nede, ta med deg søppel og parkere hensynsfullt som anvist. Husk også at hunder skal holdes i bånd og vær forsiktig med bål/grilling.

Inkludert i føreren: 92 felt, 2139 ruter.

 

 

Vilkår: Bergen Klatreklubb har opphavsrett til alt innhold i webføreren, jfr åndsverksloven. Webføreren er i nedlastet versjon kun til personlig bruk og opptrykk og videredistribusjon er forbudt. Ved kjøp og nedlasting aksepteres dette.

 

Inkludert i en del av førerne er en QR-kode som kan scannes med smarttelefon. Dette er en link til et kart som kan åpnes i google maps eller andre kartapplikasjoner. Kartet inneholder forslag til anmarsj samt oppmerking av felt og parkering. I tilfelle du ikke får til å benytte denne qr-koden: For de feltene vi har denne informasjonen finner du også link til kart på feltets informasjonsside som er linket til i første kolonne over. Disse funksjonene ser ut til å fungere bra på Android men ikke like ofte på iPhone. Vi jobber med saken.

Alle rutene og feltene i førerene ligger også i cragdatabasen. Her er det mulig å legge inn kommentarer på rutene, samt ticke ruter du har gått, prosjekterer på eller ønsker å gå.

I din personlige tickliste får du en oversikt over rutene med mulighet for å søke på f.eks. gradering, type sikring, geografisk plassering, hvorvidt du har gått ruten eller ikke, med mer. Den kan være et utgangspunkt for å finne et felt som passer å dra til. En liste over rute+bestigningsdato du har registrert bestigning på  er inkludert i pdf du laster ned.

       

Litt mer om webføreren

Fra og med sesongen 2012 var papirføreren som ble gitt ut i 2004 vært utsolgt. På grunn av usikre økonomiske tider og at ressurser er blitt kanalisert mot det nye buldresenteret ble produksjon av ny klatrefører for boltede felt i bokform nedprioritert. Mye av materialet for føreren har likevel vært tilgjengelig, så klubben ønsket å prøve å legge føreren ut for salg. Arbeidet ble satt i gang med å oppdatere eksisterende felt fra 2004-føreren med ny informasjon, samt å opprette fører for de mange nye feltene. I starten kunne ca 20 felt legges ut, med målsetning om at  de aller fleste feltene skulle bli tilgjengelige i april.

Etter at ny fører ble trykket i fysisk bokform i 2014 prøver vi fortsatt å opprettholde tilbudet om digital fører på nett.

Det har sine fordeler å distribuere fører digitalt på nett: Oppdateringer kan gjøres umidelbart tilgjengelige, føreren vil alltid kunne være korrekt for brukerne. Viktig informasjon om ruter og felt kan formidles effektivt. Nyutviklede felt kan umiddelbart gjøres tilgjengelig slik at føreren du har kjøpt ikke blir utdatert.

Har du spørsmål eller kommentarer: Send en epost til klatreforer@bergen-klatreklubb.no eller diskuter på forumet.

 

 

 

Rutedatabasen: info • bilder • kommentarer • stjerner • grader

Bergen sør
Drangsneset
Fergeveggen
Halhjem
Korsnes
Krokeide
Myrdalsvannet
Sandholna
Sædalen
Øygarden nord
Atlantis
Bøtteveggen
Drømmehagen
Furunkulose
Gjøkeredet
Grapseveggen
Hesteveggen
Hjallaveggen
Krabbeveggen
Møtteveggen
Rambo
Skogsøytua
Turøy
Uteveggen
Tellnes/Haganes
Bikkjeveggen
Blåbærveggen
Haganesfjell
Jesusveggen
Kirkeveggen
Kjerringafjell
Kusanden
Liafjell
Panoramaveggen
Propagandaveggen
Ramnafjell
Skorafjell
Stjerneveggen
Stokkafjell
Trimteateret
Trollspeilet
Trollveggen
Veatåa
Ørnanipa
Øygarden vest
Lokøy
Løno
Neseveggen
Piratbukta
Sageveggen
Selvågen
Signalveggen
Skyggenes dal
Syltøy
Øygarden sør
Bekhilderen
Fiskesleppet
Glesnes
Glesvær
Goltastraumen
Kjereide
Kundeklubben
Lilleklubben
Selstø
Stjernehimmelen
Storeklubben
Tuo
Vikso
Ville Vesten
Bergen nord
BOF-veggen
Bymuren
Fjellsiden
Fureberget
Geithelleren
Hatleberget
Hellen festning
Helleneset
Missiveggen
Morvik
Mulestigen
Sandviken
Sandviken Sjøbad
Skredderdalen
Tertnesstemma
Nord for Bergen
Eventyrveggen
Hjellaberget
Mostraumen
Perleveggen
Bergen vest
1. mai-veggen
Bjørndalen
Broveggen
Den hemmelige veggen
Hetlevikåsen
Kvarven
Loddefjord
Løvåsen
Nipedalen
Ramsvik
Øst for Bergen
Bolstadøyri
Eikedalen
Elvefeltet
Hetta
Hjernemasseveggen
Hjortegryta
Mojavato
Oldtidshelleren
Solfeltet
Trollkona
Uskedalen
Askøy/Lillesotra
Berlandshelleren
Boti
Dronningen
Fabrikkveggen
Florvågøen
Hjelteryggen
Marikoven
Myrveggen
Rævuri
Sentralveggen
Steinrusten
Straumberget
Tunnelveggen
Venusberget
Vågeveggen
Bergen Klatreklubb
post@bergenklatreklubb.no
Tlf: 94061535