Bergen Klatreklubb : Buldring
bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(klatreførere)NB! Det meste av buldringen er fra 2016 å finne på buldring.bergen-klatreklubb.no.


Sandvin sprengt i småbiter!
Vi har fått den dårlige nyheten om at de fleste buldresteinene på Sandvin i Odda er sprengt bort i løpet av de siste 14 dagene. Grunneier har visstnok fått gjennom en søknad om dette etter flere runder med fylkesmannen, og Bergen Klatreklubb har ikke på noe tidspunkt blitt orientert.


Odda
Våren 2001 ble det oppdaget et nytt buldreområdet rundt Odda. Til nå er det pusset frem nærmere 150 buldere fra 3 til 7b. Buldringen preges av høy steinkvalitet, fine buldere og gode landinger. Man bør absolutt ta med seg stålbørste og pågangsmot slik at flere buldere kan bli pusset frem og gått. Føreren er delt inn i tre hovedområder, Sandvin, Buerdalen, Skogsdalen og Bondhusdalen.
Føreren er under utvikling så det er fint om du rapportere nye buldere og feil til BKK. Vi vil gjerne også ha tilbakemeldinger på tegninger og graderinger. Send oss en e-post.

:: Komplett PDF fører (0,6 MB)
:: Skriv ut denne siden


Sandvin: Det største feltet så langt med nærmere 90 buldere og prosjekter. Dette feltet ligger på innmark. Både lett og hard buldring, eksepsjonelt fine landinger og null anmarsj. I vekstsesongen fra april/mai til august er feltet stengt. En gang i slutten av august slår bonden gresset for andre gang. NB! Merk info om parkering!

Buerdalen
: Dette området har stort potensiale. Stort sett bra landinger, men litt mer trasking enn på Sandvin (opp mot 100 m på det verste)

Skogsdalen: Ikke så mange buldere foreløpig. Selv om dette er det minste av de tre områdene er steinkvaliteten meget høy. Noe skrånende underlag, oppoverbakke fra parkeringsplassen, men størst potensiale for virkelig harde ting.

Bondhusdalen: Dette området ligger ca. 30 min. kjøring fra Odda. Korteste vei fra Bergen er å ta fergen Gjermundshavn - Løfallstrand. Dersom du er i Odda kan du bruek den nye tunnelen like etter Odda sentrum. Betal 55 kr for å støtte nedbetalingen og norsk distriktspolitikk, og kjør videre mot Gjerdmundshamn. Høy kvalitet og stort potensiale.

Bondhusdalen Buerdalen Sandvin Skogsdalen
Bergen Klatreklubb
post@bergenklatreklubb.no
Tlf: 94061535