Bergen Klatreklubb : Buldring
bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(klatreførere)

10.april 2006
Sandvin sprengt i småbiter!
Vi har fått den dårlige nyheten om at de fleste buldresteinene på Sandvin i Odda er sprengt bort i løpet av de siste 14 dagene. Grunneier har visstnok fått gjennom en søknad om dette etter flere runder med fylkesmannen, og Bergen Klatreklubb har ikke på noe tidspunkt blitt orientert.


Odda :: Sandvin

Restriksjoner: De fleste steinene ligger på selvet jordet, som blir slått 2 ganger om sommeren. Det er derfor ikke tillatt å buldre her i perioden fra gresset begynner å gro i midten av apirl og frem til det er slått andre gang i slutten av august. Respekter at grunneieren ikke ønsker gresset tråkket ned av buldrere og crash-pad'er og bruk heller de andre feltene om sommeren, slik at det ikke blir adkomstproblemer her.

Ta også gjerne kontakt med grunneier Elin og Bernt-Christian Pettersen før du klatrer. Gå innom hos dem på gården eller ring på tlf. 53645035.
Vær også oppmerksom på at alle steinene det er klatret på til nå ligger på innmarken til en enkelt grunneier. Det er ikke buldret på de andre steinene i dette området da disse ligger på innmarken til andre grunneiere. Spør om lov før du eventuelt ser om det er mulig å buldre på nye steiner !

Adkomst: Fra Bergen kjører man til Nordheimssund og videre til fergeleiet ved Kvanndal. Ferge til Utne og videre til Odda. Buldrefeltet ligger flott til på innmark i enden av Sandvinsvatnet. Steinene er godt synlig på jorde på andre siden av elven. All parkering skal nå skje ved hovedveien, på parkeringsplass bak bussholdeplassen. Det er ikke tillatt å kjøre inn over tunet og på jordet! Med andre ord er parkeringen tegnet inn på felt 4 nå ikke lengre i bruk.

Beskrivelse: Hovedvekt av moderat vanskelig buldring, men også buldere rundt 7a og noen hardere. Steinene ligger på innmark og det er derfor fine landinger. Begrenset potensiale for nye buldere, men det er fremdeles mulig å pusse frem høye og/eller harde ting.

Denne føreren er under kontinuerlig utvikling så det er fint om du rapportere nye buldere og feil til BKK. Vi vil gjerne også ha tilbakemeldinger på tegninger og graderinger. Send oss en e-post.
:: Komplett fører (0,6 mb)
:: Skriv ut denne siden

Tore Tjelmeland på problem nr.20. Foto G.Karlsen Tore Tjelmeland på Big Brother. Foto G.Karlsen Gunnar Karlsen topper ut på Big Brother. Foto G.Andersen
Bergen Klatreklubb
post@bergenklatreklubb.no
Tlf: 94061535