Bergen Klatreklubb : Rutedatabasen - Syltøy :: På høygir ved lavvann
bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(cragdatabase)
[Rutedatabasen / Alle områder / Øygarden vest / Syltøy]
På høygir ved lavvann, 8- [Syltøy]
20 meter, sikret med borebolter.
Førstebestiger: Bernt Ove Reinertsen, 30.05.1993
Toppfeste: 2 ringer/limbolter (Oppdater)
Antall bolter: 9 (Oppdater)

Ruten er beskrevet i siste utgave av Klatrefører for Bergen.

Antall bestigninger registrert: 9 : Se hvem
Logg inn for å ticke ruter!Ingen bilder av ruten. :: Bilder fra resten av feltet (64)
:: 12 kommentarer til nå ::

He-he, godt sagt. Ha-ha! Vi er nok alt i alt enige om at det uansett finnes bedre linjer i Bergen.

Skrevet av Marie den 05.06.2013 [11:25:35]


Takene og dermed også linjen leder jo videre ut på eggen. På denne ruten blir en jo virkelig tvungen ut av letteste vei for å få klipt boltene. Cruxsekvensen var forøvrig fin, men det er jo den med drillen som er offroute. For meg virker det litt oppkonstruert.

Skrevet av Raymond s den 05.06.2013 [11:04:20]


Bruk forresten heller tiden på Flo og fjære, den er mye tøffere og lurer deg heller ikke inn i noen naborute, og dessuten får man mer poeng for den.

Skrevet av Marie den 05.06.2013 [09:39:56]


Men krukset er kjempestilig hvis man ikke går ut av ruten! Jeg gikk verken inn i naboen til venstre eller høyre. Og hva med oss som ikke kan gå den på annen måte? Kanskje den burde reboltes slik at det ikke er mulig å gå rundt krukset enten man måler 1,60 eller 1,80. Men er ikke regelen at man normalt holder seg mer eller mindre rett opp hvis det går en rute ved siden av, og ikke går inn i naboruten? Jeg har alltid tenkt man er off route da, men mulig jeg har konstruert meg en spesiell etikk. For meg virker det uansett mer oppsøkende å gå rundt krukset (og jeg mistenker at man gjerne ikke gidder å jobbe med en rute som bare er 8-) enn å klatre rett opp, men greit nok.

Skrevet av Marie den 05.06.2013 [09:28:20]


Er enig at den maks er 7+ hvis en følger letteste vei, men blir veldig oppsøkende klatring å gå ut av linjen for å klippe bolter og for å finne harde nok flytt for å forsvare en grad. Forøvrig mye fin klatring på ruten, men fryktelig ujevnt slik det er boltet.

Skrevet av Raymond s den 05.06.2013 [00:55:55]


Jeg gikk rett opp, m.a.o. ikke inn i 7 minusen til venstre og mener ruten ikke holder graden i det hele tatt hvis man gjør det ... Da er den maks. 7+ etter min mening. Jeg er imidlertid så heldig at jeg er for kort til at jeg hadde noe valg. Hvis jeg hadde gått inn i naboruten, hadde jeg ikke kunne klippe boltene. Førstebestiger er før øvrig ikke kjent for å ha gradert rutene sine i det myke laget, så jeg tror neppe han gikk rundt krukset.

Skrevet av Marie den 04.06.2013 [21:39:10]


Ka e vanlig å gjøre på denne, ruten venstre eller høyre for boltene på midten?

Skrevet av Raymond s den 04.06.2013 [13:40:48]


Du har et poeng der, dvs. ang. Syltøy-klatringen og at den kanskje er litt kjedelig i lengden. Men fordelen er jo at man får klatret en del, da, til forskjell fra når man har med mer kranglete ruter som sparker fra seg å gjøre, selv om jeg også definitivt liker de best. Verdt bryet står på listen, jeg gleder meg til å prøve!

Skrevet av Marie den 19.09.2011 [11:06:11]


Ville ikke være frekk jeg heller, men jeg synes fortsatt ruta både er litt myk og ganske stygg. Nå liker jeg generelt Syltøy ganske dårlig, bortsett fra kanskje verdt bryet, pilsner og kanonene. Liker ruter med litt variasjon og "sjel" det mangler stort sett alle rutene på syltøy som bare en monoton krimping.

Skrevet av Terje den 19.09.2011 [00:24:29]


Men Terje, da, jeg mener selvsagt ikke at grader ikke er personlige. Og det var i grunnen ikke meningen å være frekk, så beklager hvis det virket sånn. Jeg ble bare litt nysgjerrig, siden det jo kan virke som at vi har gått to helt forskjellige ruter på samme klipp. Ellers var ruten for meg heller ikke av det harde slaget, dvs. jeg fikk heller ikke bank, snarere tvert imot, men jeg syntes krukset var tynt og flott.

Skrevet av Marie den 18.09.2011 [12:04:18]


Men, Marier da. Grader er personlige, og for meg var ruten av det myke slaget. Med det mener jeg at den føltes slik, at den kan ha passet meg godt. Har selv fått bank i noen dager på en rute som andre mener er myk. Myk eller hard, lett eller tung, det viktigste er at ruten egentlig er veldig stygg i mine øyne. Igjen er dette personlig og kanskje det komer en person som synes ruten er flott.

Skrevet av terje den 18.09.2011 [09:15:03]


Sorry, Terje, men at denne er myk må du lenger ut på landet med ... Så sant ikke du mener at ruter som er vanskelige, men lette (i motsetning til tunge, men enkle), er myke?

Skrevet av Marie den 17.09.2011 [12:38:54]


Avatar kan legges inn på gravatar.com
NYHET! Vi anbefaler at du logger inn. Da blir meningene dine lagret på brukeren din og du kan selv justere dem i etterkant. Du får også en oversikt over det hele på "min side". De kan dessuten tas i betraktning i høyere grad enn anonyme meninger ved justeringer og førerproduksjon. Innloggede meninger blir etter hvert skilt ut som eget demokratisk kvalitetsnivå.
:: 3 brukere har vurdert graden til ruten ::

Grad 7+/8-: 33.3%
Grad 8-: 66.7%

Merk: Du bør ha gått eller i det minste prøvd ruten en del for å kunne ha en kvalifisert mening om graden.


:: 4 brukere har vurdert antall stjerner ruten fortjener ::

Gjennomsnittlig mener brukerne at ruten fortjener 1.3 stjerner
1 stjerner: 75%
2 stjerner: 25%

Merk: Du bør ha prøvd ruten for å kunne ha en kvalifisert mening om kvaliteten.

Skriv en kommentar:

Navn:

Epost:

Synlig

Kommentar:
Merk: Du trenger ikke å oppgi en epost adresse.
Din ip-adresse blir logget.
Hvis du logger in trenger du ikke skrive inn sikkerhetskoden.

Bergen Klatreklubb
post@bergenklatreklubb.no
Tlf: 94061535