Bergen Klatreklubb : Klatrefører for Bergen
bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(klatreførere)

 

Bergen Klatreklubb gir ut klatreførere som dekker det aller meste av klatringen i bergensområdet. Vi har delt opp feltene i tre forskjellige bøker:

 

:: Klatrefører for Bergen - Boltede ruter (utgitt i 2014)

:: Klatrefører for Uskedalen (utgitt i 2013)

:: Klatrefører for Bergen - Naturlig sikrede ruter og Bolstadøyri (utgitt i 2009)

 

 

 

 

bolt2014-cover

 

Klatrefører for Bergen: Boltede ruter - utgitt i 2014

 

En stor oppdatering av bolteføreren fra 2004. 25 nye klatrefelt. Totalt 48 felt, rundt 900 ruter. 252 sider plastlaminert papir i ringperm av samme type som kileføreren fra 2009.

 

Denne føreren dekker så godt som alt av bolteklatring i bergensområdet.

 

Føreren kan kjøpes direkte fra klubben i våre klatrehaller, Bergenshallen og i Bryggeriet, i åpningstidene for 325,- (sommertilbud: 250 kroner).

Vi selger den også i vår nettbutikk under "mitt medlemskap". Nye kunder, registrer dere her. Husk å fylle ut adresse.

 

Andre butikker som selger føreren:

Ute på Korskirkealmenningen.

Platou Bergen Sentrum

Bergen og Hordaland Turlag i Marken

Skandinavisk Høyfjellsutstyr, Voss

ffshop.no

vpg.no

 

 

Inkluderte felt: 1. mai-veggen, Atlantis, Berlandshelleren, Bikkjeveggen, Boti, Bymuren, Bøtteveggen, Den hemmelige veggen, Drømmehagen, Eventyrveggen, Fiskesleppet, Fjellsiden, Furunkulose, Gjøkeredet, Glesnes, Goltastraumen, Hellen festning, Helleneset, Hesteveggen, Hjallaveggen, Korsnes, Krabbeveggen, Krokeide, Kvarven, Loddefjord, Lokøy, Løno, Missiveggen, Mojavato, Mostraumen, Møtteveggen, Neseveggen, Perleveggen, Piratbukta, Propagandaveggen, Rævuri, Sageveggen, Sandviken, Selvågen, Skredderdalen, Skyggenes dal, Straumberget, Syltøy, Sædalen, Turøy, Uteveggen, Ville Vesten, Vågeveggen

 

uske2013-forside

 

 

 Klatrefører for Uskedalen - utgitt i 2013

 

En ny og oppdatert fører for Uskedalen.

Uskedalen ligger i Kvinnherad like ved Rosendal, ca 2,5-3 timer å kjøre fra Bergen.

Fjellveggene tilbyr naturlig sikret svaklatring av meget høy kvalitet. Rutene er alt fra 15 til 850 meter lange. Rundt 60 ruter er så langt etablert...

 

Føreren dekker hele Uskedalen, samt Eikedalen (i Kvinnherad) og et lite boltet felt kalt Hjortegryten. Den er produsert i plastark og satt inn i en frostet ringperm som gjør det mulig å ta ut ark for å ta med opp i veggen. Den ene siden av arket har bilde av veggen med oppstiplet ruteføring mens den andre siden har topotegning og detaljert informasjon om taulengdene.

 

Føreren kan kjøpes for 300,- direkte fra Bergen Klatreklubb i Bergenshallen eller i Bryggeriet (sommertilbud: 250 kroner).

Utsalgssted i Uskedalen: Rabben camping og turistinformasjonen.

Butikker som selger den i Bergen: Ute.no, Bergen Turlag og Platou Sport.

Utenfor Bergen samt nettbutikker: Fri Flyt Shop, Oslo sportslager, VPG, Klatreverket, Sportsnett, klatresiden.no, Skandinavisk Høyfjellsutstyr på Voss

 

webforer1

 

Webfører for boltede felt - utgitt fra 2013

 

En webbasert klatrefører ble lansert til sesongen 2013.

Føreren er basert på bolteføreren fra 2004 og inkluderer hele denne med unntak av de tre feltene som er dekket i kileføreren fra 2009. I tillegg skal føreren i løpet av våren 2013 dekke de nye feltene som er blitt utviklet etter at bolteføreren fra 2004 ble produsert. Totalt skal føreren dekke 22 gamle felt og ca 20 nye. Tilgang til føreren kan kjøpes for kr 100,- pr. år her på nettsidene. Du får da tilgang til pdf-filer som kan lastes ned og printes ut om ønskelig. De kan også vises på smarttelefoner og nettbrett.

:: Mer informasjon

:: Kjøp føreren i nettbutikken

 

Kileomslag 2009

 

Klatrefører for Bergen: Naturlig sikrede ruter og Bolstadøyri - utgitt i 2009

 

I 2004 utga BKK en oppdatert klatrefører for de boltede rutene i Bergen. Denne føreren beskrev ikke de naturlig sikrede rutene i Tellnes og Haganesområdet. Bakgrunnen var at BKK så at det i løpet av få år ville bli så bolteruter rundt Bergen at det ikke lenger var praktisk å beskrive alle i en fører. En oppdatert fører for de naturlig sikrede rutene ble lansert i mai 2009. Føreren beskriver også to andre felt med naturlig sikrede ruter i Bergensområdet, Stjernehimmelen og Morvik. Dessuten beskriver føreren Hjellaberget i Eksingedalen, et felt med kileruter på rundt 150-200 meter. I tillegg er de nesten 70 rutene på Bolstadøyri ved Voss beskrevet.

Totalt beskriver føreren 359 ruter på 19 klatrefelt. Dersom du skal klatre på kiler i Bergen så trenger du enkelt og greit denne føreren som guide. Rutene i føreren vil med tiden også bli lagt ut i rutedatabasen.

 

176 sider, 359 ruter på 19 klatrefelt, A5 format, solid spiralinnbinding, alle sider er laminert. Dekker følgende klatrefelt: Blåbærveggen, Bolstadøyri, Eksingedalen, Haganesfjell, Hjellaberget, Jesusveggen, Kirkeveggen, Kjerringafjell, Kusandveggen, Liafjell, Morvik, Ørnanipa, Ramnafjell, Skorafjell, Stjernehimmelen, Stjerneveggen, Stokkafjell, Trollspeilet, Trollveggen og Veatåa.

 

Du kan kjøpe føreren fra Bergen Klatreklubb i Bergenshallen. Føreren koster 300 kroner hos BKK  (sommertilbud: 250 kroner). I Bergen selges føreren også hos Bergen Turlag, Ute.no og Platou Sport. 
Utenfor Bergen selges føreren hos:
Skandinavisk Høyfjellutstyr, Voss

VPG.noklatresiden.no

Butikker som ønsker å selge føreren kan ta kontakt på klatreforer@bergen-klatreklubb.no.

 

 

 

   
   

 

 

omslag nyforer

 

 

Klatrefører for Bergen: Boltede ruter - utgitt i 2004

 

UTSOLGT


I 2000 utgav BKK en klatrefører som satte en ny standard for kvaliteten på klatreførere i Norge. Føreren ble en stor salgsuksess og allerede høsten 2003 var klubben utsolgt. I juni 2004 utgav klubben en oppdatert klatrefører for Bergen. Den nye føreren dekker felt med hovedsaklig boltede ruter. Kvaliteten er den samme men alle bildene er skiftet ut og ca. 100 nye ruter på 6 nye klatrefelt er tatt med. Totalt beskriver føreren 400 ruter på 25 klatrefelt. Alle rutene som er beskrevet i foreren er også lagt ut i rutedatabasen - her kan du gi kommentarer og gi din vurdering av grader og kvaliteten til den enkelte rute. 

På førersidene finner du oppdatert informasjon om nye ruter som er beskrevet i føreren. Oppdaterte førere for de mer enn 20 nye klatrefeltene (siden 2004) finner du på nettsiden. Det finnes også nettførere for buldreområdene rundt Bergen og Odda. 

BKK takker Erik J. Worsøe Eriksen for idé og grafisk utforming av føreren.

 

Klatrefører for Bergen - utgitt i 2000

 

UTSOLGT

 

I 2000 ble den første moderne føreren for Bergen gitt ut. Den inneholdt alle klatrefelt, både naturlig sikrede og boltede.

   
        

 

 

 

 

Bergen Klatreklubb
post@bergenklatreklubb.no
Tlf: 94061535